aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Podjite sa nama, doživite magiju i osetite lepote Istočne Srbije, posetite Rajkovu pećinu,čujte priču o tajanstvenim Rajačkim pimnicama , obiđite rodnu kuću Stevana Mokranjca, i muzej Hajduk Veljka. Posetite arheološko nalazište Felix Romulijana i predahnite u Gamzigradskoj banji...

BEOGRAD – RAJKOVA PEĆINA– RAJAČKE PIMNICE – RUČAK – NARODNI MUZEJ ZAJEČARA I FELIX ROMULIANA

Pođite sa nama, doživite magiju i osetite lepote Istočne Srbije, posetite Rajkovu pećinu, jednu od najlepših i najvećih u Srbiji, čujte priču o tajanstvenim Rajačkim pimnicama – neobičnom gradu vina,okusite najbolje specijalitete tradicionalne kuhinje i nadaleko poznata čuvena vina Negotinske krajine. i saznajte o mističnim legendama ovoga kraja začinjenih vlaškom magijom.

Posetite arheološko nalazište Felix Romulijana, zadužbinu  imperatora Gaja Valerija Galerija Maksimijana. Hajde da zajedno proputujemo Istočnu Srbiju, upoznamo njene lepote, istoriju, retkosti i misterije i saznamo zašto baš ove krajeve posećuju mnogobrojni turisti iz celoga sveta!


CENA ARANŽMANA:  2390 RSD

CENA ONLINE REZERVACIJE:  1390 RSD

program putovanja

Magična istočna Srbija1.dan

Beograd – Rajkova pećina– Rajačke pimnice – ručak – Narodni muzej Zaječara i Felix Romulijana

Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u prepodnevnim časovima (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Dnevna vožnja sa usputnom pauzom u pravcu Majdanpeka.

Fakultativno: Obilazak Rajkove pećine! Rajkova pećina se ističe lepotom i bogatstvom nakita, pre svega izrazito belih, iskričavih stalaktita, stalagmita, stubova i bigrenih saliva kojih je malo u pećinama u Srbiji. Pećina je dobila ime po Rajku Vojvodi, mehandžiji iz ovog kraja, koji je živeo u XIX veku. Rajko je noću pljačkao turske karavane, a plen sakrivao u ovoj pećini, koja je po njemu i dobila ime. Rajkova pećina je nastala radom Rajkove, Jankove i Paskove reke, koje su se probijale i ponirale kroz krečnjak izgradivši složene pećinske sisteme kanala i dvorana bogatih pećinskim

nakitom. Ukupna dužina istraženih pećinskih kanala iznosti 2304 m.  i podeljena je na rečni i suvi horizont. Betonska staza vodi kroz prostranu Koncertnu i Ježevu dvoranu, pored Malih i Velikih orgulja, Obešenog hajduk Rajka do Dvorane kada. Zatim su tu i Žrtvenik, Duhovi, Dvorana vodopada, Sala stećaka, Zimska bajka i Kristalna dvorana. U njoj su se mogli naći i paleontološki ostaci pećinskog medveda, divlje svinje i jelena. Rajkova pećina je zbog svojih lepota stavljena pod zaštitu kao spomenik prirode.

Nastavak putovanja ka selu Rajac i fakultativno: obilazak Rajačkih pivnica uz degustaciju vina, ručak i priču o tajanstvenim pivnicama i čuvenom vlaškom groblju.

Rajačke Pimnice, u svetu jedinstveni kulturno-istorijski spomenik je podignut u čast vinu i vinovoj lozi. Klimatski uslovi i vrsta zemljišta u Negotinskoj krajini jako pogoduju uzgoju vina, te su još stari Rimljani načinili vinograde u ovoj oblasti.

Monumentalni tajanstveni “grad vina” – Rajačke Pimnice, sa preko 270 rustičnih kamenih zdanja, starih duže od dva veka, centralnom fontanom i trgom posvećenim Svetom Trifunu i uzanim ulicama koje vode do sledećeg reda kamenih vinskih podruma, pokrivenim specifičnim krovovima, nastao je na mestu po volji majke prirode i time namenjen proizvodnji, čuvanju i nezi prirodnih rajačkih vina. U skoro svakom od podruma Rajačkih Pimnica možete probati raznovrsna vina, ili posetiti izložbu ručnih radova i starih zanata. Nadaleko poznato vino crna tamjanika je kažu i najtraženije a kao takvo je opevano u pesmama ovog kraja. Tvrde da ga je pio i sam hajduk Veljko. Staro vlaško groblje u Rajcu, odnosno Rajačkim Pimnicama je takođe izuzetno zanimljivo i misteriozno, jer ćete na njemu pronaći mnoštvo veoma starih,fantastično i čudnovato isklesanih kamenih ploča, koji su jedinstveno kulturno obeležje ovog malenog sela istočne Srbije, i čuti zašto se na spomenicima nalaze svastike!

Ručak sa tradicionalnom kuhinjom u etno ambijentu jedne od rajačkih pimnica uz degustaciju vina i rakije. Nastavak putovanja i obilazak znamenitosti Zaječara: narodni muzej i arheološko nalazište Felix Romulijana Obilazak Narodnog muzeja u Zaječaru,  u kom se čuva većina mozaika sa arheološkog nalazišta Felix Romulijana. Nakon obilaska nastavak puta i obilazak Felix Romulijane. Ostaci gorostasnih kula i bedema carske palate Felix Romuliana ukazuju na moć njenog graditelja, rimskog imperatora Galerija, jednog od sedamnaest rimskih imperatora rođenih na teritoriji današnje Srbije a sahranjenog na brdu iznad svog doma u današnjoj istočnoj Srbiji. Arheloško nalazište, poznato pod nazivom Gamzigrad od 2007. godine se nalazi

na  listi svetske baštine UNESCO. Monumentalna carska palata Felix Romuliana nastala je kada je rimski imperator Gaj Valerije Galerije Maksimijan, pred kraj svoje vladavine odlučio da se povuče u svoj rodni kraj i majci u čast sazidao grandiozni dvorski kompleks, opasan bedemom od 20 odbrambenih kula, koji je sam car nazvao Romuliana. Slobodno vreme.

Polazak za Beograd . Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj usluga.

galerija

image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail

video

popust i doplate

aranžman obuhvata

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
 • troškove organizacije putovanja

aranžman ne obuhvata

 • individualne troškove
 • ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI

 • ulaznica za Rajkovu pećnicu – 300 rsd – obavezna prijava uz rezervaciju
 • ulaznice za znamenitosti Zaječara (muzej i Felix Romuliana): 400 rsd – obavezna prijava uz registraciju
 • ručak u Rajačkim pimnicama sa tradicionalnim specijalitetima uz degustaciju vina i rakije : seljačko predjelo (domaće dimljeno meso, domaća dimljena slanina, domaći kravlji sir), sezonska salata, pogača, specijalitet kuće – seljačko  meso pod sačem (vlaška pastrmka), domaći kolači, domaće crveno i belo vino, rakija, kisela voda, kafa (neograničeno) – 1300rsd – obavezna prijava uz rezervaciju

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

 

NAČIN PLAĆANJA

 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja
 • na dve mesečne rate čekovima građana .

NAPOMENA

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju saugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

Aranžman je rađen na bazi od minimum 55 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizatorputovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

PO ČLANU 79. ZAKONA O TURIZMU ZA JEDNODNEVNE IZLETE  NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA

PROGRAM

1. Dan Beograd-Rajkova pećina– Rajačke pimnice-ručak -Narodni muzej Zaječara i Felix Romulijana-Gamzigradska banja-Velika Plana-etno selo Moravski konaci

 • Aranžmani
 • Hoteli
 • Sportski događaji
 • Muzički događaji
 • Avio karte
Posvećeni smo tome da našim putnicima obezbedimo najpovoljnije cene vila i apartmana, kao i bogatu ponudu za savršeno leto. Na našem sajtu možete pretražiti atraktivne i kvalitetne aranžmane za Grčku, Bugarsku i Tursku i odaberete letovanje po Vašoj meri.
Naša jedinstvena baza sadrži više od 10 000 hotela u svim oblastima Grčke. Različite cene i pogodnosti mogu zadovoljiti potrebe svakog našeg putnika. Pretražite i rezervišite Vaše mesto još danas.

Starost dece

U Srbiji i regionu smo trenutno najpouzdaniji preprodavci ulaznica za različite sportske događaje širom sveta. Za Vas možemo napraviti specijalni aranžman koji obuhvata prevoz, smeštaj i ulaznicu. Ne čekajte, već danas rezervišite Vašu kartu za Ligu šampiona, Ligu Evrope, ATP turnire, Premier ligu, Moto GP, Formulu 1, UFC...
Želite na koncert omiljenog benda? Nikakav problem. Kod nas možete pretražiti i kupiti karte za muzičke događaje i atraktivne festivale širom sveta. Nudimo Vam i specijalne pakete koji osim ulaznice uključuju prevoz i smeštaj po veoma povoljnim cenama.
Najbolji i najbrži način da rezervišete svoj let jeste putem našeg sajta. Pretražite između više hiljada letova i aviokompanija i rezervišite online Vaše naredno putovanje po najbojim cenama na tržištu.