aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

UVAC – ZLATAR – ZLATIBOR + fakultativno EL PASO CITY Specijalni rezervat Uvac se nalazi na jugozapadu Srbije, okružen planinama Zlatar, Murtenica Čemernica, Javor i Jadovnik. Ovde se izdvaja i prisustvo oko 130 vrsta ptica od kojih je najznačajniji beloglavi sup. Kanjon je poznat i po svojim meandrima. Rezervat Uvca je bogat prirodnim dobrima što ga i svrstava u jedan od specijalnih rezervata prirode. Pođite sa nama i upoznajte čari prirode ovog kraja...

Specijalni rezervat Uvac nalazi se na jugozapadu Srbije, okružen planinama Zlatar, Murtenica Čemernica, Javor i Jadovnik. Ovde se izdvaja i prisustvo oko 130 vrsta ptica od kojih je najznačajniji beloglavi sup. Kanjon je poznat i po svojim meandrima. Rezervat Uvca bogat je prirodnim dobrima što ga i svrstava u jedan od specijalnih rezervata prirode. Pođite sa nama i upoznajte čari prirode ovog kraja…
Specijalni rezervat prirode Uvac je prirodno dobro od izuzetnog značaja tj. prirodno dobro prve kategorije. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji u okviru Starovlaško – raške visije. Okružen je planinama Zlatar, Murtenica, Čemernica, Javor i Jadovnik i zahvata površinu od 7543 hektara. Minimalna nadmorska visina rezervata je 760 m, a maksimalna 1322 m.
Posebna vrednost kanjonskih delova doline su uklješteni meandri. Specijalni rezervat prirode Uvac izdvaja prisustvo oko 130 vrsta ptica. U najznačajnije spada beloglavi sup – jedna od dve preostale vrste lešinara koje se danas gnezde na području Srbije. Beloglavi sup je vrsta orla lešinara, impozantne veličine, raspona krila i do 3 metra što ga čini moćnim letačem čiji let su istraživali i naučnici – aeronautičari primenjivali pri konstrukciji letelica. Njegova uloga, u lancu ishrane, u ekosistemu je jedinstvena i nezamenljiva – isključiva hrana su mu uginule životinje čime sprečava širenje zaraza i na taj način čini prirodnu reciklažu.
Meandri Uvca su već prepoznatljiva slika iz jugozapadne, ali i cele Srbije – sigurni smo da će ih, u godinama koje slede, upoznati i brojni posetioci iz celog sveta, a sada zovemo Vas da pođete sa nama i otkrijete čari jugozapadne Srbije!

*


CENA ARANŽMANA:  4270 RSD

CENA ONLINE REZERVACIJA: 3270 RSD

program putovanja

BEOGRAD - UVAC - SJENICA1 dan

Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u prepodnevnim časovima (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Vožnja Ibarskom magistralom u pravcu Uvca i Sjenice sa usputnim pauzama radi odmora.
Po dolasku do kampa rendžera na ulazu u prirodni rezervat kanjona reke Uvac slobodno vreme na obali Uvca ili fakultativni odlazak na krstarenje meandrima Uvca u dužini od 12-13 km uz razgledanje gnezdišta beloglavog supa i ostalih ptica. Krstarenje kanjonom i širokim prostranstvima. U toku krstarenja fakultativni obilazak Ledene pećine, do čijeg ulaza se može stići samo sa reke. Nakon krstarenja odlazak na fakultativni ručak u prirodi. Mogućnost kupovine domaćih proizvoda (sir, kajmak, paprika u pavlaci, sudžuk, med…) Slobodno vreme.

Fakultativno: odlazak na vidikovac Molitva, jedan od nesumnjivo najlepših vidikovaca u Srbiji sa najlepšom panoramom na kanjon Uvca, čudesne meandre i ogromne lešinare u letu. Slobodno vreme. Povratak na mesto ukrcavanja u autobus.

Nastavak putovanja ka Sjenici. Smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

SJENICA – ZLATAR - EL PASO CITY – ZLATIBOR - BEOGRAD2.dan

Doručak. Nastavak putovanja u pravcu Zlatara. Odlazak na vidikovac na obroncima planine (oko 450m od parkinga). Slobodno vreme za kafu ili šetnju. Nastavak putovanja u pravcu Zlatibora i fakultativni obilazak: tematski park El Paso City. Ova turistička avantura je dobila naziv po istoimenom pograničnom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Na ovom mestu se susreću dve kulture. Sa jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnom zlatiborskim zaseokom. Prolaskom kroz El Paso City doživećete dva različita podneblja u istom vremenskom periodu od 1865. do 1890. godine, ali na različitim krajevima sveta sveta.

Nakon zavšene posete nastavak putovanja do centra  Zlatibora i slobodno vreme do polaska za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj usluga.

galerija

image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail

video

popust i doplate

 • doplata za 1/1 sobu je 60% od cene aranžmana

aranžman obuhvata

 •  prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 •  1 noćenje sa doručkom u Sjenici u hotelu 1*/odmaralištu u 1/2 i 1/2+1 sobama ( doručak kontinentalni-samoposluživanje)
 •  usluge licenciranog turističkog vodiča
 •  troškove organizacije putovanja

aranžman ne obuhvata

 •  individualne troškove
 •  ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Vožnja čamcima na Uvcu  i ulaznica za Ledenu pećinu – 1250 din
 • Ručak u prirodi na Uvcu  – 600 din
 • Odlazak na vidikovac“Molitva” – 700 din
 • Ulazak na teritoriju rezervata – 100 din
 • Ulaznica za El Paco city – 250 din
 • Doplata za doručak u privatnom smeštaju – 100 din

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate..

NAČIN PLAĆANJA

 •  40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja
 •  na dve mesečne rate čekovima građana

NAPOMENA

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo
  pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 •  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 •  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora
  putovanja
 •  Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 –8 nedelja unapred

PROGRAM

 • 1. Dan Beograd-Uvac-Sjenica-Noćenje
 • 2. Dan Sjenica-Zlatar-Zlatibor -Beograd

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

VANILLA  http://www.vanillasjenica.rs/

Smeštaj će biti u nekom od navedenih ili sličnom: Svaka soba ima tuš/wc/. Tačno ime smeštaja biće naknadno saopšteno.

 • Aranžmani
 • Hoteli
 • Sportski događaji
 • Muzički događaji
 • Avio karte
Posvećeni smo tome da našim putnicima obezbedimo najpovoljnije cene vila i apartmana, kao i bogatu ponudu za savršeno leto. Na našem sajtu možete pretražiti atraktivne i kvalitetne aranžmane za Grčku, Bugarsku i Tursku i odaberete letovanje po Vašoj meri.
Naša jedinstvena baza sadrži više od 10 000 hotela u svim oblastima Grčke. Različite cene i pogodnosti mogu zadovoljiti potrebe svakog našeg putnika. Pretražite i rezervišite Vaše mesto još danas.

Starost dece

U Srbiji i regionu smo trenutno najpouzdaniji preprodavci ulaznica za različite sportske događaje širom sveta. Za Vas možemo napraviti specijalni aranžman koji obuhvata prevoz, smeštaj i ulaznicu. Ne čekajte, već danas rezervišite Vašu kartu za Ligu šampiona, Ligu Evrope, ATP turnire, Premier ligu, Moto GP, Formulu 1, UFC...
Želite na koncert omiljenog benda? Nikakav problem. Kod nas možete pretražiti i kupiti karte za muzičke događaje i atraktivne festivale širom sveta. Nudimo Vam i specijalne pakete koji osim ulaznice uključuju prevoz i smeštaj po veoma povoljnim cenama.
Najbolji i najbrži način da rezervišete svoj let jeste putem našeg sajta. Pretražite između više hiljada letova i aviokompanija i rezervišite online Vaše naredno putovanje po najbojim cenama na tržištu.