aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Tara je jedna od najlepših i najposećenijih planina u Srbiji. Sa svojim prirodnim lepotama i neobičnim pričama vezanim za ovu planinu, ona svake godine oduševljava sve veći broj posetilaca. Krenite sa nama u ovu avanturu i upoznajte skrivene lepote Tare.

Na krajnjem zapadu Srbije, gde Drina pravi najveću okuku u svom toku, smeštena je najlepša srpska, a ujedno i jedna od najlepših planina Evrope – Tara, oaza zelenila, mira i tišine. Prostire se na 19.200 hektara a zbog svojih izuzetnih prirodnih retkosti 1981. godine dobar njen deo proglašen je nacionalnim parkom. Planinska lepotica Tara ima najviše pozitivne energije i izuzetnu koncentraciju negativnih jona vitalno značajnih za zdravlje ljudi, tako da će učiniti da zaboravite na sve brige i sigurno postati Vaša mirna zelena luka. Prema legendi, zbog njene veličanstvene lepote, staroslovenski bog Tar je izabrao za svoj dom.

Zaovine, smeštene u južnom delu planine Tare u prostornoj predeonoj celini poznatoj kao „Ravna Tara“, obuhvataju naselje Zaovine sa 28 zaseoka, jezero Zaovine, kanjon Belog Rzava „Sklopovi“ i proglašene su nacionalnom parkom Tara.

Zbog svog geografskog položaja, Mokra Gora je plaćala cenu i Turcima i Austrougarima i Nemcima. Zahvaljujući Šarganu, koji je vekovima služio za trasiranje važnih saobraćajnica, između Srbije i Bosne, kroz Mokru Goru su od najranijih dana prolazili važni drumski putevi, Nekada parna lokomotiva Ćira a danas veseli voz Nostalgija prevozi turiste čuvenom Šarganskom osmicom upoznajući ih sa bogatstvom i lepotom prirode ovoga kraja.
Uživajte u savršenom životu van svakodnevnice u etno selu Drvengrad čiji je tvorac ideje i arhitekta bio naš čuveni filmski reditelj Emir Kusturica.
Tajanstvena lepota između Tare i Šargana, mesto gde vazdušne struje melemom kupaju i odmaraju umorne ljude, šarena bašta u kojoj sve sija i treperi, mesto rodjenja obdarenih proroka Miloša i MitraTarabića, prostor tajanstvenog kamena koje se kažu ni iz aviona i satelita ne može snimiti – to je selo Kremna, najčudnovatije i najizazovnije selo Srbije.

Pođite sa nama i prepustite se lepotama zapadne Srbije!

TERMINI POLAZAKA   22.  AVG | 26. SEP


CENA ARANŽMANA:  5900 RSD

CENA ZA ONLINE REZERVACIJE: 4900 RSD

program putovanja

Beograd - Tara - Zaovinsko jezero1. dan

Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u prepodnevnim časovima (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Vožnja u pravcu Tare i Zaovinskog jezera sa usputnim pauzama radi odmora. Po dolasku obilazak Tare i jezera Zaovine. smeštenog u južnom delu planine Tara. Pregrađivanjem toka na reci Beli Rzav, formirano je jezero koje se zvezdasto razliva u najnižim delovima zaseoka. Brana je visoka 130 metara, a najveća dubina jezera je 80 metara. Zaovine su poznate kao mesto na kojem je Josif Pančić otkrio famoznu – Pančićevu omoriku.

Pored veličanstvene prirode i prelepih jezera, u dolini reke Beli Rzav, na lokalitetu –Luke, nalazi se i atraktivni spomenik prirode, geomorfološka atrakcija – Ravna stena ili – Grad. Ovde se nalazilo srednjevekovno utvrđenje a nešto kasnije i utočište legendarnog Kostreš harambaše. Postoje samo dva ulaza i to jedan kroz pećinu, a drugi na severnoj strani isklesan u steni.

Smeštaj u hotel/odmaralište u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno: odlazak na večeru. Povratak u smeštaj. Noćenje.

TARA-KREMNA-ŠARGANSKA OSMICA-DRVENGRAD-BEOGRAD2. dan

Doručak. Napuštanje smeštaja. Vožnja do sela Kremna i poseta spomen domu Kremanskih proroka čuvenih Tarabića. Selo na 800m nadmorske visine okruženo borovom šumom, predstavlja pravu vazdušnu banju, obavijeno neobjašnjivom mistikom privlači veliki broj posetilaca svih generacija.

Nastavljamo vožnju ka čuvenoj Šarganskoj osmici koja predstavlja najatraktivniju muzejsku železnicu u Evropi I svojevrsno graditeljsko remek delo. Naime visinsku razliku od 300 m izmedju Šargana i Mokre Gore projektanti su rešilii pravljenjem pruge u obliku osmice. Pruga je dužine 15440 m i prolazi kroz 22 tunela i preko 5 mostova. Danas turistički voz Nostalgija nudi svojim putnicima u toku dvočasovne vošnje priliku da uživaju u zakonom zaštićenom parku prirode. Potom sledi obilazak Mećavnika – Drvengrada. Čarobni etno-grad Emira Kusturice nastao oživljavanjem starih kuća, prenetih iz okolnih mesta i ukomponovaniih u posebnu celinu nikoga ne ostavlja ravnodušnim.Drvengrad ima, kao i svaki grad, centralni trg, Crkvu Sv. Save, biblioteku –Meša Selimović, bioskop –Stenli Kjubrik, galeriju, restoran, poslastičarnicu, sportski centar, kao i trim stazu i skijalište.Ulice nose imena velikih umetnika koji su svojim delima ostavili trag čovečanstvu.
Nakon obilaska povratak za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

Kraj usluga.

galerija

image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail

video

popust i doplate

– doplata za 1/1 sobu je 60% od cene aranžmana

aranžman obuhvata

  • – prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  •  1 noćenja sa doručkom na Tari u hotelu*/odmaralištuu 1/2 i 1/2+1 sobama ( doručak kontinentalni-samoposluživanje)
  • obilaske prema programu
  • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije) troškove organizacije putovanja

aranžman ne obuhvata

– individualne troškove
– ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI

– večera – 800 RSD
– ulaznice za Dvrengrad – 250 RSD
– vožnja Šargasnkom osmicom – 800 RSD

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

 

NAČIN PLAĆANJA

– 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja
– na dve mesečne rate čekovima građana

NAPOMENA

• Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
• Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
•Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovimaplaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
• Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

Aranžman je rađen na bazi od minimum 55 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Program putovanja Tara –Proleće 2020- 2 dana autobus Cenovnik br. 1, od 01.04.2020 godine.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije AQUA TRAVEL BGD
Organizator putovanja je T.A. AQUA TRAVEL BGD Ul. Beogradska br. 46 Beograd
Licenca OTP broj 302/2020 kat.A20 od 05.02.2020 Tekući račun Komercijalna banka 205-267086-50

  • Aranžmani
  • Hoteli
  • Sportski događaji
  • Muzički događaji
  • Avio karte
Posvećeni smo tome da našim putnicima obezbedimo najpovoljnije cene vila i apartmana, kao i bogatu ponudu za savršeno leto. Na našem sajtu možete pretražiti atraktivne i kvalitetne aranžmane za Grčku, Bugarsku i Tursku i odaberete letovanje po Vašoj meri.
Naša jedinstvena baza sadrži više od 10 000 hotela u svim oblastima Grčke. Različite cene i pogodnosti mogu zadovoljiti potrebe svakog našeg putnika. Pretražite i rezervišite Vaše mesto još danas.

Starost dece

U Srbiji i regionu smo trenutno najpouzdaniji preprodavci ulaznica za različite sportske događaje širom sveta. Za Vas možemo napraviti specijalni aranžman koji obuhvata prevoz, smeštaj i ulaznicu. Ne čekajte, već danas rezervišite Vašu kartu za Ligu šampiona, Ligu Evrope, ATP turnire, Premier ligu, Moto GP, Formulu 1, UFC...
Želite na koncert omiljenog benda? Nikakav problem. Kod nas možete pretražiti i kupiti karte za muzičke događaje i atraktivne festivale širom sveta. Nudimo Vam i specijalne pakete koji osim ulaznice uključuju prevoz i smeštaj po veoma povoljnim cenama.
Najbolji i najbrži način da rezervišete svoj let jeste putem našeg sajta. Pretražite između više hiljada letova i aviokompanija i rezervišite online Vaše naredno putovanje po najbojim cenama na tržištu.