aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Uputite se sa nama u još jednu avanturu. Obilazimo jedan od najznačajninijih spomenika srpske srednjovekovne kulture, zadužbinu Despota Stefana Lazarevića - manastir Manasiju. Obilazimo Resavsku pećinu, jednu od najstarijih ispitanih u našoj zemlji. Vodimo vas do prelepog vodopada Veliki Buk....

Uputite se sa nama u još jednu avanturu. Obilazimo jedan od najznačajninijih spomenika srpske srednjovekovne kulture, zadužbinu Despota Stefana Lazarevića – manastir Manasiju. Obilazimo Resavsku pećinu, jednu od najstarijih ispitanih u našoj zemlji. Vodimo vas do prelepog vodopada Veliki Buk….

Krenite sa nama u obilazak Manastira Manasija, jednog od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture i zadužbine despota Stefana Lazarevića. Građen je od 1407 – 1418 godine i pripada tzv. moravskoj školi. Odmah nakon osnivanja, manastir je okupljao obrazovane ljude i postao značajan kulturni centar srpske Despotovine. Ističe se po svojoj arhitekturi, freskama i čuvenoj Resavsko-prepisivačkoj školi. Sastoji iz crkve, velike trpezarije ili škole, tvrđave sa 11 kula od kojih je najveća – Despotova kula. Manastirska crkva posvećena je Svetoj Trojici i druga je po veličini medju srednjovekovnim manastirima.

Resavska pećina, jedna je  od najstarijih ispitanih pećina u našoj zemlji, stara oko 80 miliona godina. Pećinske dvorane, kanali, galerije, nakit star oko 45 miliona godina u crvenoj, žutoj i beloj boji, stalaktiti, stalagmiti, draperije i okamenjeni vodopadi daju posebnu čar unutrašnjosti pećine, te potpuno opravdano nosi epitet resavske lepotice. Resavska pećina je otkrivena 1962. godine, duga je 4,5 km, detaljno je istraženo 2.830 m, a za posetioce je uređeno oko 800 m. Temperatura u Resavskoj pećini je konstantna tokom cele godine i iznosi +7°C, dok vlažnost vazduha varira od 80-100%. Obilazak pećine u pratnji lokalnog vodiča. Lisine i obilazak vodopada Veliki buk. Vodopad sa 25 m visine smatra se jednim od najlepših i najviših u našoj zemlji. Čarobni vodopad sa jezercetom u podnožju planine Beljanice zaštićen je kao spomenik prirode Lisine 1955. godine i predstavlja specifičnu znamenitost fonda geo nasleđa Srbije.


CENA ARANŽMANA:   1200 RSD

CENA ONLINE REZERVACIJA: 1100 RSD

program putovanja

Resavska pećina - manastir Manasija - vodopad Veliki buk1. dan

Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u prepodnevnim časovima (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Vožnja autoputem, preko Svilajnca do Despotovca. Obilazak Manastira Manasija, jednog od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture i zadužbine despota Stefana Lazarevića.

Put nas dalje vodi ka Resavskoj pećini, jednoj od najstarijih ispitanih pećina u našoj zemlji, stare oko 80 miliona godina. Pećinske dvorane, kanali, galerije, nakit star oko 45 miliona godina u crvenoj, žutoj i beloj boji, stalaktiti, stalagmiti, draperije i okamenjeni vodopadi daju posebnu čar unutrašnjosti pećine te potpuno opravdano nosi epitet resavske lepotice. Nakon obilaska Resavske pećine nastavak puta ka mestu Lisine i obilazak vodopada Veliki buk. Odlazak na RUČAK u neki od brojnih restorana u neposrednoj blizini vodopada i slobodno vreme za uživanje u bajkovitom okruženju bogate prirode šuma, pašnjaka, ribnjaka. Povratak za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj usluga

 

galerija

image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail

video

popust i doplate

aranžman obuhvata

 •  prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 •  usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
 •  troškove organizacije putovanja

aranžman ne obuhvata

 •  individualne troškove
 •  ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI

 • ulaznica za Resavsku pećinu i razgledanje sa stručnim vodičem – 350 rsd
 • ručak – 800 rsd

MENI

– Teleća ili riblja čorba – 1/2 pastrmke ili roštilja 200g

– Salata

– Pogača ispod sača

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika).Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

NAČIN PLAĆANJA

 •  40% prilikom rezervacije, a ostatakod 60% najkasnije 10 dana pre putovanja
 •  na dve mesečne rate čekovima građana

NAPOMENA

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo
  pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 •  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 •  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora
  putovanja
 •  Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 –8 nedelja unapred

Aranžman je rađen na bazi od minimum 55 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava  pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Prema Zakonu o turizmu iz 2019.godine, agencija nije u obavezi da za jednodnevne izlete obezbedi zaštitu u pogledu garancije putovanja (u slučaju insolventnosti agencije, kao i u slučaju lošeg izvršenja usluga), ta se Garancija putovanja ne izdaje putnicima. 

 • Aranžmani
 • Hoteli
 • Sportski događaji
 • Muzički događaji
 • Avio karte
Posvećeni smo tome da našim putnicima obezbedimo najpovoljnije cene vila i apartmana, kao i bogatu ponudu za savršeno leto. Na našem sajtu možete pretražiti atraktivne i kvalitetne aranžmane za Grčku, Bugarsku i Tursku i odaberete letovanje po Vašoj meri.
Naša jedinstvena baza sadrži više od 10 000 hotela u svim oblastima Grčke. Različite cene i pogodnosti mogu zadovoljiti potrebe svakog našeg putnika. Pretražite i rezervišite Vaše mesto još danas.

Starost dece

U Srbiji i regionu smo trenutno najpouzdaniji preprodavci ulaznica za različite sportske događaje širom sveta. Za Vas možemo napraviti specijalni aranžman koji obuhvata prevoz, smeštaj i ulaznicu. Ne čekajte, već danas rezervišite Vašu kartu za Ligu šampiona, Ligu Evrope, ATP turnire, Premier ligu, Moto GP, Formulu 1, UFC...
Želite na koncert omiljenog benda? Nikakav problem. Kod nas možete pretražiti i kupiti karte za muzičke događaje i atraktivne festivale širom sveta. Nudimo Vam i specijalne pakete koji osim ulaznice uključuju prevoz i smeštaj po veoma povoljnim cenama.
Najbolji i najbrži način da rezervišete svoj let jeste putem našeg sajta. Pretražite između više hiljada letova i aviokompanija i rezervišite online Vaše naredno putovanje po najbojim cenama na tržištu.