aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Zaplovite sa nama Dunavom, krstarite najlepšim predelima Srbije uz ručak na brodu.

Zaplovite sa nama Dunavom, krstarite najlepšim predelima Srbije uz ručak na brodu. Posetite srednjevekovnu tvrđavu koju je obnovio Despot Stefan Lazarević, sin i naslednik kneza Lazara. Golubačka tvrđava je u našem narodu oduvek imala veliku ulogu, naročito jer je bila poprište borbe između nekadašnje srpske države, Turaka i Mađara koji smatraju da su njihovi neimari izgradili ovo utvrđenje. Za tvrđavu je, po običaju, vezana legenda o nesrećnoj ljubavi i stradanju koja je imala zadatak da pokrene narod na revoluciju krajem 18.veka. Danas ovo zdanje predstavlja jedno od najatraktivnijih turističkih lokacija u Srbiji, mesto puno istorije, mitova i tragova srednjevekovne srpske države.

Otkrijte kako je izgledao antički Viminacijum – rimski grad i legijski logor. Viminacijum je izuzetno arheološko nalazište u Srbiji. nalazi se u blizini grada Kostolca. Ovo mesto vraća slavu rimskog nasleđa u Srbiji. Viminacijum je bio glavni grad rimske provincije Gornja Mezija / Moesia Superior. Bio je to vojni logor, sa stacioniranom rimskom VII legijom u periodu od I do IV veka nove ere. Smatran je prelaznim delom između Zapada i Istoka. U bogatoj zbirci iskopina, posebno mesto zauzima otkriće antičkih grobnica oslikanih freskama. Naučnici su otkrili više od 13.500 grobova na ovom lokalitetu. Takođe, sve fresko-oslikane grobnice Viminacijuma pripadaju kasno-antičkom periodu. U stvari, izuzeci su dve grobnice iz druge polovine III veka. Smešteni su na nivou nekropole kasnog globusa, sami ili u prostoru unutar i izvan spomen-zgrada.

Uživajte na obali Srebrnog jezera, najpopularnijeg jezera Srbije. Krstarite sa nama i putujte kroz vreme kroz znamenitosti i lepote Srbije!

 

TERMINI POLAZAKA  08.  AVG | 12. SEP


CENA ARANŽMANA:  4990 RSD

CENA ONLINE REZERVACIJA:  3990 RSD

 

program putovanja

Krstarenje Dunavom - Viminacijum - Srebrno jezero - Golubačka tvrđava1. dan

Beograd – Viminacijum – Srebrno jezero – krstarenje Dunavom i ručak na brodu – Golubačka tvrđava – Srebrno jezero – Beograd

Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u prepodnevnim časovima (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Dnevna vožnja sa usputnom pauzom u pravcu Starog Kostolca.  Obilazak Viminacijuma, jednog od najznačajnijih rimskih gradova i vojnih logorа u periodu od I do VI veka. Za vreme vladavine cara Hаdrijаna (117.–138.), Viminacijum postaje centar rimske provincije Gornje Mezije, koja je teritorijalno obuhvatala današnju Srbiju. Grad je više putа birаn zа mesto koncentrаcije vojske i polаznu tаčku u mnogobrojnim rаtovimа, a u jednom periodu dobija status kolonije rimskih građana  sa pravom kovanja sopstvenog novca na kome su bili izrađeni likovi žena rimskih careva. Danas je to izuzetno vredno arheološko nalazište, a priča o nekadašnjem sjaju i propasti rimskog grada, skrenula je pažnju ne samo nacionalne već i svetske javnosti. Dosadašnja otkrića potvrdila su da je Viminacijum bio vodeća rimska metropola na ovom delu dunavskog limesa (veličina tog antičkog grada može se uporediti s veličinom današnjeg Njujorka!). Posetićemo i lokalitet na kom je pronađen skelet mamuta – Vika – starog  pet miliona godina!

Nastavak putovanja ka Srebrnom jezeru, koje se zbog svoje izuzetne lepote i veličine često naziva i srpsko more. Zahvaljujući Dunavu imamo čuveno i najpopularnije jezero u našoj zemlji. Srebrno jezero zapravo je nekadašnji rukavac Dunava čije su obe strane, danas zatvorene velikim branama. Svojim posetiocima pruža mnoštvo mogućnosti za uživanje u zabavno, sportskim i turističkim sadržajima i svake sezone ugosti preko 7000 posetilaca.

Na pristaništu Srebrnog jezera ukrcavanje na brod i krstarenje Dunavom u trajanju od 3.5 h. Plovidba do Golubačke tvrđave (panorama tvrđave sa vode) uz ručak na brodu / švedski sto. 

Pauza u toku krstarenja ili fakultativno: individualna poseta Golubačkoj trvđavi   Golubačka tvrđava podignuta je na samom ulazu u Đerdapsku klisuru, na mestu gde je Dunav najširi u svom toku prelazi u tesnac Karpatskih planina. Tvrđava je predstavljala važno srednjovekovno vojno pogranično utvrđenje, planski građeno zbog vojno-strategijskog značaja mesta. Odavde se lako mogao kontrolisati sav kopneni i vodeni put koji je povezivao istok i zapad, a strme i nepristupačne Ridanske litice, na kojima je izgrađena Tvrđava, i sama reka, bili su joj prirodna zaštita. Zbog ovakvog položaja, tokom XIV i XV veka, pogranične sile, Ugarska i Srbija, a potom i Otomanska imperija, borile su se da osvoje Golubačku tvrđavu jer su time sticali kontrolu i moć nad državnom granicom. Golubačka tvrđava pripala je Despotovini između 1402. i 1410. godine. Despot Stefan Lazarević, sin i naslednik kneza Lazara ju je obnovio i proširio, sagradivši čitavo spoljašnje utvrđenje, a u priobalnom prostoru palatu. Golubačka tvrđava, kao kulturno dobro od izuzetnog značaja,  pripada i Rezervatu prirode Tvrđava Golubački grad, prostoru koji predstavlja ulaz u Đerdapsku klisuru i ujedno ulazni punkt u Nacionalni park Đerdap. Pauza i odmor u kafeteriji Golubačke tvrđave. Nakon obilaska Golubačke tvrđave nastavak putovanja brodom do Srebrnog jezera.

Slobodno vreme na Srebrnom jezeru do povratka za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj usluga

galerija

image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail
image description
thumbnail

video

popust i doplate

aranžman obuhvata

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • krstarenje brodom na navedenoj relaciji uz ručak na brodu švedski sto
 • ulaznica za Viminacijum
 • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
 • troškove organizacije putovanja
 • ručak na brodu

aranžman ne obuhvata

 • individualne troškove
 • ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI

 • ulaznica za Viminacijum uz vodiča na lokalitetu – 600 rsd
 • individualna ulaznica za Golubačku tvrđavu – I zona 600 rsd

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator  putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate .

NAČIN PLAĆANJA

 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja
 • na dve mesečne rate čekovima građana

NAPOMENA

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora
  putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 55 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

PO ČLANU 79. ZAKONA O TURIZMU ZA JEDNODNEVNE IZLETE  NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA

PROGRAM

1. Dan Beograd-Viminacijum-Srebrno jezero -krstarenje Dunavom-Golubačka tvrdjava-Beograd

 • Aranžmani
 • Hoteli
 • Sportski događaji
 • Muzički događaji
 • Avio karte
Posvećeni smo tome da našim putnicima obezbedimo najpovoljnije cene vila i apartmana, kao i bogatu ponudu za savršeno leto. Na našem sajtu možete pretražiti atraktivne i kvalitetne aranžmane za Grčku, Bugarsku i Tursku i odaberete letovanje po Vašoj meri.
Naša jedinstvena baza sadrži više od 10 000 hotela u svim oblastima Grčke. Različite cene i pogodnosti mogu zadovoljiti potrebe svakog našeg putnika. Pretražite i rezervišite Vaše mesto još danas.

Starost dece

U Srbiji i regionu smo trenutno najpouzdaniji preprodavci ulaznica za različite sportske događaje širom sveta. Za Vas možemo napraviti specijalni aranžman koji obuhvata prevoz, smeštaj i ulaznicu. Ne čekajte, već danas rezervišite Vašu kartu za Ligu šampiona, Ligu Evrope, ATP turnire, Premier ligu, Moto GP, Formulu 1, UFC...
Želite na koncert omiljenog benda? Nikakav problem. Kod nas možete pretražiti i kupiti karte za muzičke događaje i atraktivne festivale širom sveta. Nudimo Vam i specijalne pakete koji osim ulaznice uključuju prevoz i smeštaj po veoma povoljnim cenama.
Najbolji i najbrži način da rezervišete svoj let jeste putem našeg sajta. Pretražite između više hiljada letova i aviokompanija i rezervišite online Vaše naredno putovanje po najbojim cenama na tržištu.