aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Verovatno najposećenija zemlja u Evropi, Italija privlači turiste sjajnom arhitekturom, neodoljivom i ukusnom hranom, raznolikim pejzažima i večnom umetnošću. To je svakako zemlja koja može udovoljiti svakom ukusu. Ako još uvek niste posetili ovu državu, pre nego što se zapitate šta da vidite i gde da odete, u našoj ponudi ćete pronaći sve što treba da znate da biste dobili apsolutni maksimum iz svog putovanja u Italiji.

Ovo je zemlja bogata kulturom i istorijskim atrakcijama. Samo u glavnom gradu, Rimu, nalaze se vanvremenski spomenici kulture kao što su Sikstinska Kapela, Koloseum i Rimski trg. U okviru glavnog grada smešten je Vatikan, jedan od najtraženijih muzeja na svetu koji predstavlja pravi izazov za turiste. Venecija očarava posetioce svojim lavirintom kanala i gondola, dok Firenca ima zapanjujuće katedrale. Od ostalih znamenitosti ovog centra evropske umetnosti, izdvajamo nadaleko poznatu kulu u Pizi, veličanstvene predele Toskane, kolevku evropske mode – Milano, kao  i mediteransku obalu koja obuhvata i južna ostrva Siciliju i Sardiniju. Italija je dom mnogobrojnih poznatih umetnika i inovatora. Vizantijski i romanički stilovi su sagradili put renesansnom periodu u kome su stvarali besmrtni talenti poput Donatela, Mikelanđela i Leonarda da Vinčija. Godinama i vekovima kasnije, italijanski umetnici nastavljaju dugu liniju umetničkih inovacija u Italiji, sve do danas.

Naša ponuda za Italiju obuhvata, između ostalih, sledeće znamenitosti:

Cinque Terre: nacionalni park sastavljen od “pet zemalja’’ u najlepšem delu mediteranske obale u Italijanskoj regiji Liguriji, koji je zbog svoje lepote i čuvenosti uvršten na listu svetske kulturne baštine UNESCO.

Univerzitet u Bolonji:  smatra se da je najstariji Univerzitet u zapadnom svetu. Njegova istorija je prepletena sa mnogim velikim imenima nauke i književnosti, a predstavlja  ključni element i referentnu tačku evropske kulture.

Trg Napoleona:  glavni trg u gradiću Lucca, koji se još naziva “Veliki trg”. Ovo je omiljeno mesto okupljanja lokalnog stanovništva, a sagradila ga je sestra velikog vojskovođe Napoleona, Elisa Bonaparte. Tokom letnje sezone, na Trgu se održavaju mnogi letnji festivali koji privlače turiste i posetioce širom Evrope.

Rodna kuća Đakoma Pučinija: muzički genije iza kompozicija kao što su “Madam Butterfly” i tragičnih “La Boheme” ostavio je neizbrisiv trag u italijanskoj muzičkoj istoriji. Njegova dostignuća i danas predstavljaju najsnažniju tačku na repertoarima širom sveta, a ovacije aplauza nakon svakog izvođenja svedoče o vanvremenskoj vrednosti njegovih kompozicija.

Krivi toranj u Pizi: najpoznatija građevina na svetu, sa svojom skladnom mešavinom lepote i ludosti. Iza tog, nadaleko poznatog nagiba, nalazi se fascinantna istorija koja uključuje pljačku, izdaju, stotine godina inženjerskih grešaka i jednog ponosnog italijanskog diktatora.

 

 Bolognia - Cinque Terre - Pisa - Lucca

Bolognia - Cinque Terre - Pisa - Lucca

Iz središta Mediterana, u zavodljivom uglu italijanske rivijere, izdižu se Cinque Terre, niz sjajnih primorskih sela u podnožju terasastih brda koji obiluju autentičnošću i očaravajućom privlačnošću. Cinque Terre je jedan od bisera turističke ponude u Italiji, jedan od onih savršenih predela, sa dramatičnim pejzažima, primorskim selima, šarenolikim kućama i pećinama koje gledaju na Ligurijsko more. Posebno očaravajući je pogled na luke sa malim dvorcima, koji su izgrađeni iz jednog jedinog razloga - da zaštite obalu od pirata. Turu po Italiji započinjemo posetom Bolonji, jednom od najlepših univerzitetskih i srednjevekovnih gradova sa renesansnim palatama i arkadama. Poznata po svojim karakterističnim zasvođenim...

  • Aranžmani
  • Hoteli
  • Sportski događaji
  • Muzički događaji
  • Avio karte
Posvećeni smo tome da našim putnicima obezbedimo najpovoljnije cene vila i apartmana, kao i bogatu ponudu za savršeno leto. Na našem sajtu možete pretražiti atraktivne i kvalitetne aranžmane za Grčku, Bugarsku i Tursku i odaberete letovanje po Vašoj meri.
Naša jedinstvena baza sadrži više od 10 000 hotela u svim oblastima Grčke. Različite cene i pogodnosti mogu zadovoljiti potrebe svakog našeg putnika. Pretražite i rezervišite Vaše mesto još danas.

Starost dece

U Srbiji i regionu smo trenutno najpouzdaniji preprodavci ulaznica za različite sportske događaje širom sveta. Za Vas možemo napraviti specijalni aranžman koji obuhvata prevoz, smeštaj i ulaznicu. Ne čekajte, već danas rezervišite Vašu kartu za Ligu šampiona, Ligu Evrope, ATP turnire, Premier ligu, Moto GP, Formulu 1, UFC...
Želite na koncert omiljenog benda? Nikakav problem. Kod nas možete pretražiti i kupiti karte za muzičke događaje i atraktivne festivale širom sveta. Nudimo Vam i specijalne pakete koji osim ulaznice uključuju prevoz i smeštaj po veoma povoljnim cenama.
Najbolji i najbrži način da rezervišete svoj let jeste putem našeg sajta. Pretražite između više hiljada letova i aviokompanija i rezervišite online Vaše naredno putovanje po najbojim cenama na tržištu.