aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Da li vas je nekad kopkalo da vidite Albaniju? Ova još uvek nedovoljno turistički istražena zemlja, poslednjih nekoliko godina beleži veliki porast dolazaka stranih turista, naročito iz skandinavskih država. Da li ste spremni da je posetite? Podjite sa nama u ovu planinsku zemlju punu različitih kolorita. Mi smo uvek spremni za nove avanture, a Vi?

Pođite na mesto gde nikad niste bili, probajte jela koja nikad pre niste jeli i upoznajte jedinstvenu kulturu Albanija je danas poznata kao ,,poslednja evropska zagonetka”, zato vas pozivamo da je zajedno otkrijemo.

Ova neobična balkanska država turistima nudi paletu jedinstvenih atrakcija: drevne planinske pejzaže, zaboravljena arheološka nalazišta, zapanjujuće mediteranske obale i mesta u kojima se čini da je vreme zaustavljeno. Arhitektura zemlje je neobična mešavina mnogobrojnih kultura, religija i stilova koji su ostali kao spomenici  starogrčkog doba, manastiri i hramovi, kao i idilična planinska odmarališta za koje se veruje da su ih osnovali drevni Rimljani. Istorija svakog grada u ovoj zemlji odiše legendama i pričama, koje verno oslikavaju prošla vremena, a obogaćene su brojnim antikvitetima koji su smešteni u prelepim citrusnim vrtovima, maslinjacima i vinogradima. Osim veličanstvenih zdanja koja se nalaze u većim gradovima, možete uživati u stilovima drevnih tvrđava, zamkova, kao i u panoramskom pogledu na Mediteran.

Glavni grad Albanije je Tirana, koja je prepoznatljiva po širokom glavnom bulevaru, velelepnom spomeniku Skenderbegu, kao i urbanim i šarenolikim zgradama koje su smeštene u samom centru grada. Iako je i dalje primetan socijalistički duh u ovom delu Balkana, Tirana je svakako izašla iz tih okvira i danas predstavlja jednu od dinamičnih i urbanih evropskih prestonica.

Naša ponuda za Albaniju, između ostalog, obuhvata sledeće znamenitosti:

Tvrđava Rozafa – izgrađena je u trećem veku p.n.e sa koje se pruža neverovatan pogled na celi region. Izgradnja tvrđave počiva na legendi o tri brata koja su danju gradila tvrđavu, dok je vila noću rušila. Danas ovo zdanje predstavlja jedan od važnih spomenika kulture ali i atraktivno turističko mesto.

Tvrđava cara Samuila iz 10.veka – nazivaju je i Ohridskim gradom, jer se sa nje pruža neverovatan pogled na čitav grad.

Grad Kruja – smešten u središnjoj Albaniji i predstavlja glavni centar albanske srednjovekovne države. Jedna je od najpoznatijih i najposećenijih turističkih destinacija i znamenitosti Albanije.

Skenderbegova tvrđava iz 6. veka –  podignuta je na ruševinama nekadašnje srednjovjekovne tvrđave na kojoj se slavni albanski junak Skenderbeg borio sa Osmanlijama, a danas predstavlja veoma značajno istorijsko mesto. U okviru tvrđave turisti mogu posetiti istorijski i etnografski muzej.

Ethem-begova džamija – jedina džamija koja se nalazi u centru prestonice, a koja datira iz Osmanlijskog vremena. Za ovu džamiju se vezuje tužna priča o Ethem-begu koji je započeo izgradnju, ali nije dočekao kraj radova, već su njegova deca završila započeto.

 

Drač - Tirana - Skadar - Kruja sa posetom Ohridu

Drač - Tirana - Skadar - Kruja sa posetom Ohridu

Avanturu započinjemo posetom Ohridu, biseru srednjovekovne umetnosti i prirodnih lepota. U ovom istorijskom gradu se upoznajemo sa brojnim primercima unikatnih građevina poput Rimskog teatra i Samuilove tvrđave koja datira čak iz 10.veka, kao i sa značajnim predstavnicima vizantijske i antičke umetnosti. Ovo mesto će svakako oduševiti ljubitelje umetnosti, ali i avanturiste koji će uživati u panorami Ohrida. Put nas dalje vodi u Skadar koji je dugo imao zaštitnu ulogu - štitio je put trgovine na rekama Drim i Bojana. Glavna znamenitost grada je tvrđava Rozafa sa koje se pruža neverovatan pogled na celi region, a koja danas čini mesto atraktivno za posetu turista....

PRETRAGA ARANŽMANA AQUA TRAVEL