aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Da li vas je nekad kopkalo da vidite Albaniju? Ova još uvek nedovoljno turistički istražena zemlja, poslednjih nekoliko godina beleži veliki porast dolazaka stranih turista, naročito iz skandinavskih država. Da li ste spremni da je posetite? Podjite sa nama u ovu planinsku zemlju punu različitih kolorita. Mi smo uvek spremni za nove avanture, a Vi?

Pođite na mesto gde nikad niste bili, probajte jela koja nikad pre niste jeli i upoznajte jedinstvenu kulturu Albanija je danas poznata kao ,,poslednja evropska zagonetka”, zato vas pozivamo da je zajedno otkrijemo.

Ova neobična balkanska država turistima nudi paletu jedinstvenih atrakcija: drevne planinske pejzaže, zaboravljena arheološka nalazišta, zapanjujuće mediteranske obale i mesta u kojima se čini da je vreme zaustavljeno. Arhitektura zemlje je neobična mešavina mnogobrojnih kultura, religija i stilova koji su ostali kao spomenici  starogrčkog doba, manastiri i hramovi, kao i idilična planinska odmarališta za koje se veruje da su ih osnovali drevni Rimljani. Istorija svakog grada u ovoj zemlji odiše legendama i pričama, koje verno oslikavaju prošla vremena, a obogaćene su brojnim antikvitetima koji su smešteni u prelepim citrusnim vrtovima, maslinjacima i vinogradima. Osim veličanstvenih zdanja koja se nalaze u većim gradovima, možete uživati u stilovima drevnih tvrđava, zamkova, kao i u panoramskom pogledu na Mediteran.

Glavni grad Albanije je Tirana, koja je prepoznatljiva po širokom glavnom bulevaru, velelepnom spomeniku Skenderbegu, kao i urbanim i šarenolikim zgradama koje su smeštene u samom centru grada. Iako je i dalje primetan socijalistički duh u ovom delu Balkana, Tirana je svakako izašla iz tih okvira i danas predstavlja jednu od dinamičnih i urbanih evropskih prestonica.

Naša ponuda za Albaniju, između ostalog, obuhvata sledeće znamenitosti:

Tvrđava Rozafa – izgrađena je u trećem veku p.n.e sa koje se pruža neverovatan pogled na celi region. Izgradnja tvrđave počiva na legendi o tri brata koja su danju gradila tvrđavu, dok je vila noću rušila. Danas ovo zdanje predstavlja jedan od važnih spomenika kulture ali i atraktivno turističko mesto.

Tvrđava cara Samuila iz 10.veka – nazivaju je i Ohridskim gradom, jer se sa nje pruža neverovatan pogled na čitav grad.

Grad Kruja – smešten u središnjoj Albaniji i predstavlja glavni centar albanske srednjovekovne države. Jedna je od najpoznatijih i najposećenijih turističkih destinacija i znamenitosti Albanije.

Skenderbegova tvrđava iz 6. veka –  podignuta je na ruševinama nekadašnje srednjovjekovne tvrđave na kojoj se slavni albanski junak Skenderbeg borio sa Osmanlijama, a danas predstavlja veoma značajno istorijsko mesto. U okviru tvrđave turisti mogu posetiti istorijski i etnografski muzej.

Ethem-begova džamija – jedina džamija koja se nalazi u centru prestonice, a koja datira iz Osmanlijskog vremena. Za ovu džamiju se vezuje tužna priča o Ethem-begu koji je započeo izgradnju, ali nije dočekao kraj radova, već su njegova deca završila započeto.

 

Albanija jesen 2020 - 5 dana

Albanija jesen 2020 - 5 dana

Albanija 2020 - OHRID-DRAČ- FAKULTATIVNO TIRANA-SKADAR-KRUJA Avanturu započinjemo posetom Ohridu, biseru srednjovekovne umetnosti i prirodnih lepota. U ovom istorijskom gradu se upoznajemo sa brojnim primercima unikatnih građevina poput Rimskog teatra i Samuilove tvrđave koja datira čak iz 10.veka, kao i sa značajnim predstavnicima vizantijske i antičke umetnosti. Ovo mesto će svakako oduševiti ljubitelje umetnosti, ali i avanturiste koji će uživati u panorami Ohrida. Put nas dalje vodi u Skadar koji je dugo imao zaštitnu ulogu - štitio je put trgovine na rekama Drim i Bojana. Glavna znamenitost grada je tvrđava Rozafa sa koje se pruža neverovatan pogled na celi region, a koja danas...

  • Aranžmani
  • Hoteli
  • Sportski događaji
  • Muzički događaji
  • Avio karte
Posvećeni smo tome da našim putnicima obezbedimo najpovoljnije cene vila i apartmana, kao i bogatu ponudu za savršeno leto. Na našem sajtu možete pretražiti atraktivne i kvalitetne aranžmane za Grčku, Bugarsku i Tursku i odaberete letovanje po Vašoj meri.
Naša jedinstvena baza sadrži više od 10 000 hotela u svim oblastima Grčke. Različite cene i pogodnosti mogu zadovoljiti potrebe svakog našeg putnika. Pretražite i rezervišite Vaše mesto još danas.

Starost dece

U Srbiji i regionu smo trenutno najpouzdaniji preprodavci ulaznica za različite sportske događaje širom sveta. Za Vas možemo napraviti specijalni aranžman koji obuhvata prevoz, smeštaj i ulaznicu. Ne čekajte, već danas rezervišite Vašu kartu za Ligu šampiona, Ligu Evrope, ATP turnire, Premier ligu, Moto GP, Formulu 1, UFC...
Želite na koncert omiljenog benda? Nikakav problem. Kod nas možete pretražiti i kupiti karte za muzičke događaje i atraktivne festivale širom sveta. Nudimo Vam i specijalne pakete koji osim ulaznice uključuju prevoz i smeštaj po veoma povoljnim cenama.
Najbolji i najbrži način da rezervišete svoj let jeste putem našeg sajta. Pretražite između više hiljada letova i aviokompanija i rezervišite online Vaše naredno putovanje po najbojim cenama na tržištu.