aquatravel

Kontakt: 011 32 33 652 / 011 30 37 652

Da li želite da dočekate novu 2020. godinu u drugom ambijentu? Ako je Vaš odgovor potvrdan, naš predlog je da otputujete u Austriju!

Bilo da započnete Novu godinu sa stilom odlazeći na novogodišnji bal u carskoj palati, ili ga proslavite na ulicama grada,  Austrija je pravi izbor za doček! Doček Nove godine poznat je pod nazivom Silvester u a odnosi se na godišnjicu smrti Svetog Silvestera. Da bi proslavili Novu godinu u austriskojm stilu popijte obavezno tradicionalno novogodišnje piće – punč koji je napravljen od crnog vina, cimeta i šećera,a posvećen je  Svetom Silvesteru. Ovo piće može se napraviti i od soka od ruma i voća.

Nabavite nekoliko sitnica koje austrijanci daju svojim prijateljima i rodbini u novogodišnjoj noći. Možda ste primetili da su božićne pijace napravile mesto za male štandove koji prodaju male svinje od marcipana ili igračaka, kao i deteline s četiri lista, dimnjake, gljive, potkove i damice. Svinje se smatraju srećom, jer su tradicionalno bile znak bogatstva i prosperiteta – što ukazuje da njihovi vlasnici nikada neće ostati gladni.

Poslužite se sa malo svinjetine i sočiva. Kako se svinje smatraju srećom, tradicionalno je da mnogi Austrijanci kuvaju svinjska rebra, kotlete ili pečenicu u novogodišnjoj noći – poslužuju se sa svežim renom i ponekad sočivom. Sočivo se takođe smatra srećom, jer su u obliku kovanica i označavaju novac i bogatstvo za Novu godinu. Riba  se tradicionalno jede za Novu godinu za pliva napred, vodeći vas u pravom smeru. Kolačići, čokolade i marcipan takođe će biti pripremljeni u obliku svinje ili ribe, a sladoled od zelene paprike i  mente ponekad se servira u obliku deteline sa četiri lista. Ako nađete dobrog plesnog partnera, onda je najbolji način da dočekate Novu godinu igrajući ponoćni valcer.

Poželite svojim prijateljima Guten Rutsch pre ponoći (što u prevodu znači “dobro uklizajte u sledeću godinu”)  zagrlite se i poljubite sa svojim najmilijima, a zatim  uživatijte u veličanstvenom vatrometu.

 

Beč - Nova godina 2020 /bez noćenja/

Beč - Nova godina 2020 /bez noćenja/

Bilo da započnete Novu godinu sa stilom odlazeći na novogodišnji bal u carskoj palati, ili ga proslavite na ulicama grada - Beč je pravi izbor za doček! Doček Nove godine poznat je pod nazivom Silvester u Austriji. To je rimokatolički praznik istoimenog pape i sveca, koji je umro 31. decembra AD 335. Mada ni jedan od njih nema nikakvog značaja za to kako Beč slavi doček, i iako se ljudi zabavljaju kao i ostatak sveta postoje običaji koji svetski gradovi poput Njujorka, Londona ili Tokija nemaju. Nešto pre ponoći u novogodišnjoj noći, glavna nacionalna TV stanica emituje "Večera za jednoga",...

  • Aranžmani
  • Sportski događaji
  • Muzički događaji
  • Avio karte
Posvećeni smo tome da našim putnicima obezbedimo najpovoljnije cene vila i apartmana, kao i bogatu ponudu za savršeno leto. Na našem sajtu možete pretražiti atraktivne i kvalitetne aranžmane za Grčku, Bugarsku i Tursku i odaberete letovanje po Vašoj meri.
U Srbiji i regionu smo trenutno najpouzdaniji preprodavci ulaznica za različite sportske događaje širom sveta. Za Vas možemo napraviti specijalni aranžman koji obuhvata prevoz, smeštaj i ulaznicu. Ne čekajte, već danas rezervišite Vašu kartu za Ligu šampiona, Ligu Evrope, ATP turnire, Premier ligu, Moto GP, Formulu 1, UFC...
Želite na koncert omiljenog benda? Nikakav problem. Kod nas možete pretražiti i kupiti karte za muzičke događaje i atraktivne festivale širom sveta. Nudimo Vam i specijalne pakete koji osim ulaznice uključuju prevoz i smeštaj po veoma povoljnim cenama.
Najbolji i najbrži način da rezervišete svoj let jeste putem našeg sajta. Pretražite između više hiljada letova i aviokompanija i rezervišite online Vaše naredno putovanje po najbojim cenama na tržištu.