menu AquaTravel
online rezervacije

Tasos

Smaragdno ostrvo Tasos

Letovanje na Tasosu, je sve što treba onima koji traže mir i tišinu. Sa kopna se na ostrvo može doći samo trajektom , i to iz mesta Keramoti i Kavala. Ostrvo Tasos je pristupačno cele godine, pa čak i zimi.

Najzelenije grčko ostrvo je kombinacija guste borove šume i maslinjaka, vode izuzetne čistoće, peščanih i stenovitih plaža, litica i skrivenih pećina, ukusnog vina, borovog meda i devičanskog malsinovog ulja, kao i mnogobrojinih arheoloških nalazišta. Tasos je ostrvo koje se voli, a ono što doživite na Tasosu, ostaje u nezaboravnom sećanju.

Ponude AQUA TRAVEL:

Odsednite u lučkom gradu Limenas. Obilje suvenirnica, modnih prodavnica i salona, koje prodaju kvalitetne proizvode, neće Vam dozvoliti da odete praznih ruku. Možete takođe posetiti drevni amfiteatar, nekropole, ruševine hrama Dionisa, kapiju Zevsa i Here kao i Arheološki muzej. Pored stare gradske plaže Limanaki, postoji još nekoliko plaža koje se prostiru od centra prema periferiji grada i koje su potpuno opremljene za turiste: Makriamos ( čuveni hotelsko-apartmanski kompleks), Tarsanas, Nisteri, Glifada kao i mermerna plaža Saliara koju obavezno treba posetiti.

Rezervišite smeštaj u Potosu. Potos je poznat po živahnom noćnom životu i peščanoj plaži uz duž koje se nalaze brojni kafići i taverne. U blizini se nalaze izvanredne plaže Tripiti, Pefkari , San Antonio kao i drugi najveći grad na ostrvu Limenarija. Nedaleko odavde je manastir Svetog Mihajla iz XII veka koji obavezno treba da posetite. Giros je ovde izvanredan, pa nećete moći da mu odolite, kao ni pekarama koje su poznate po lokalnim specijalitetima. Sadržaj ovog mesta upotpunjuje šarenilo prodavnica i trgovina kao i luna parkić za decu koji se nalazi na glavnoj magistrali.

Image
Limenas
Cena od 65 €

Najpovoljniji aranžmani za ostrvo Tasos i grad Limenas, Grčka letovanje 2017, Online rezervacija hotela Limenas, Leto Limenas 2017, Limenas apartmani 2017, Jeftino letovanje u Limenasu. Najpovoljnije cene letovanja u Limenasu, Privatni smeštaj na Tasosu. Glavni i najveći grad i najveća luka Tasosa , predstavlja trgovački i turistički centar ovog ostrva u kome živi više od 5000 stanovnika.Sastoji se iz novog i starog dela grada.Novi deo grada čini splet izukrštanih uličica prepunih taverni, kafića, butika i raznoraznih prodavnica, dok na obodima centra nailazite na desetak antičkih arheoloških nalazišta, koja možete obići samostalno ili u pratnji našeg predstavnika što vam mi i preporučujemo jer svako od njih ima svoju zanimljivu priču.

Image
Potos
Cena od 70 €

Najpovoljniji aranžmani za ostrvo Tasos i mesto Potos, Grčka letovanje 2017, Hoteli Potos, Leto Potos 2017, Potos apartmani 2017, Jeftino letovanje u Potosu. Najpovoljnije cene letovanja u Potosu Privatni smeštaj u Potosu.Spuštajući se na sam jug ostrva na nekih 40-ak km od Limenasa smešteno je prelepo mestašce Potos.Predivna peščana plaža oivičena brojnim kafićima pružiće vam momente potpunog opuštanja kako u vrelim podnevima tako i u večernjim šetnjama uz obalu.Odličan giros, kao i pekare sa tamošnjim specijalitetima mamiće vas na svakom koraku.Šarenilo prodavničica, brojne trgovine, luna parkić za decu čine ovo iako malo mesto punim sadržaja .Na par km od mesta nalazi se i Limenarija simpatičan gradić, plaže Tripiti i Skala Maries su takodje u neposrednoj blizini , a nedaleko je i manastir svetog Mihaijla koji datira iz 12 veka.Posetite ovo divno mestašce i sigurni smo da će vas očarati...