menu AquaTravel
online rezervacije

Evropski gradovi

Po najpovoljnijim cenama obidjite neke od najlepših evropskih gradova. Uskrs i Prvi maj, city break, prolećna i jesenja putovanja po evropskim metropolama.. Spakujte kofere odmah jer se putovanje bliži...Krakov, Varšava, Prag, Dvorci Bavarske, Istanbul i mnogi drugi gradovi po najpovoljnijim cenama.
Image
Poljska
Cena od 65 €

Putovanje u Poljsku – provedite nezaboravan vikend sa celom porodicom i prijateljima

Naša turistička agencija vodi Vas Pojlsku i to u kraljevski Krakov – nezvaničnu kulturnu prestonicu Poljske sa čuvenim Vavelom, simbolom grada Vavelskim zmajem i starim jezgrom grada uvrštenih u Uneskovu listu svetsle kulturne baštine davne 1978 godine, grad studenata, grad gotike i renesanse i jedan od retkih gradova koji je sačuvan baš onakav kakav je bio pre više vekova , modernu administrativnu prestonicu Varšavu – grad sa kratkom ali izrazito burnom istorijom koji se kao feniks iznova rodio i razvio u još veću, lepšu, blistaviju i savremenu svetsku metropolu, grad starog i novog, grad u kom se bol i lepota mešaju na onaj jedinstven, slovenski način, nama tako dobro poznat ... i Vroclav – grad kulture za 2016 godinu i grad patuljaka koji zbog velikog broja mostova i reka nazivaju i Poljskom Venecijom...

Pravo je vreme da otkrijete bisere poljskog turizma i pođete sa nama na neku od uzbudljivih i interesantnih city toura sa polascima preko cele godine i to po veoma pristupačnim hit cenama.

U okviru naših aranžmana koji obuhvataju najpopularnije znamenitosti Poljske, obići ćemo:

Palatu Vilanov u Varšavi, rezidenciju kralja Jana III Sobieskog izgrađenu u 17 veku po projektu Italijanskog arhitekte Agostina Locia. Ima nešto u dvorcima što u isto vreme izaziva strahopoštovanje i budi onu nežnu stranu u nama. Ako poželite da posetite neki dvorac, Poljska je zasigurno destinacija koju vam preporučujemo.

Rudnik soli u mestu Vielička (Wieliczka) – jedan od najstarijih rudnika u Evropi gde ćete mati prilike da se spustite čak 125 metara ispod nivoa zemlje i krećete se dvoranama i hodnicima preuređenim za turiste a potom vratite pravim rudarskim liftom.

Spomenik najomiljenijeg poljskog nacionalnog pesnika Adama Mickieviča u Krakovu i Varšavi, tradicionalno mesto okupljanja domaćina ali i turista koji dolaze u sve većem broju.

Čuveni Vavel u Krakovu sačuvan u autentičnom izdanju od pre više vekova na kom se nalazi kraljevski dvorac mesto boravka svih vladara još iz 11 veka i kraljevska katedrala - majka svih crkava i jedna od najvažnijih poljskih eparhija, mesto krunisanja svih poljskih kraljeva još od 14 veka.

Zloglasni Aušvic i Birkenau, memorijalni centar i mesto stradanja milionske populacije Jevreja i drugih nacija na izuzetno tragične načine.

Baziliku Svete Marije u Krakovu koja predstavlja harmoničnau kombinaciju tri arhitektonska stila: impresivne gotike, raskošnog baroka i prefinjene renesanse. Sa najvišeg tornja Marijacke katedrala svakoga dana u 12 h oglašava se trubač tužnom isprekidanom melodijom.

Dvorac Ksiaz u Valbrihu nadomak Vroclava, poznat kao biser donje Šleske koji datira još iz 13 veka. Kroz vekove je više puta rušen i ponovo izgrađivan.

Gradove Lođ i Klodcko, i još mnogo, mnogo toga.

Putovanje u Poljsku autobusom je prelep poklon voljenima i bližnjima za Uskrs, Prvi Maj,Dan Zaljubljenih, rođendan ili godišnjicu. Prijateljski tim profesionalaca će vam pomoći da izaberete putovanje u Poljsku shodno vašem budžetu.

Po prvi put u Poljskoj? Izaberite putovanje u Krakov sa AQUA TRAVEL agencijom!